Proiectul INNOMATH promovează cooperarea europeană pentru școli în domeniul competențelor prin sprijinirea cheii competență pentru matematică. În plus, Europa caută studenți talentați și acest lucru este evident din studiul următor al Uniunii Europene: Un scenariu al metodei Delphi al unui studiu al Parlamentului în 2015 oferă mesaje despre evoluțiile viitoare dorite în Europa.
„Există o schimbare de la recrutarea studenților internaționali pentru câștig economic pe termen scurt până la recrutarea de talentați studenți și savanți internaționali, în special în domeniile STEM, pentru a satisface nevoile din mediul academic și ndustria, participarea insuficientă a studenților la nivel local în aceste domenii și cererile crescute ale Economiei bazată pe cunoaștere”. Referință: DIRECȚIA GENERALĂ PENTRU POLITICILE INTERNE.
Obiectivele cadrului strategic pentru cooperarea europeană în educație și formare (ET 2020), include reperele:
- îmbunătățirea calității și eficienței educației și formării;
- îmbunătățirea creativității și inovării, inclusiv a spiritului antreprenorial, la toate nivelurile de educație ar trebui asigurată funcționarea triunghiului cunoașterii (educație-cercetare-inovare).
Parteneriate între întreprinderi și instituții de învățământ, precum și învățare mai largă trebuie promovate comunitățile cu societatea civilă și alte părți interesate.
Rezultatele INNOMATH vor contribui la aceste obiective și la școala următoare priorități educaționale descrise în Ghidul programului ERASMUS +:
- Sprijinirea cadrelor didactice în abordarea diversității în clasă;
- Sprijinirea cadrelor didactice în adoptarea unor practici de colaborare și inovatoare,
- Sprijinirea școlilor pentru a face față dezavantajului și pentru a oferi educație de calitate, permițând succes tuturor studenți, de la cel mai bun până la cel mai înalt final al spectrului academic. Pentru a avea rezultate care contribuie la toate cele de mai sus la nivel european, trebuie să implicăm parteneri și asociați parteneri din diferite țări europene pentru a produce instrumente care pot fi utilizate cu ușurință la nivel european .
PARTENERII PROIECTULUI:
- P0. Volkshochschule Schrobenhausen e.V., Germany
- P1. Humboldt University, Berlin, Germany
- P2. Immanuel-Kant-Gymnasium Germany (
- P3. Casa Corpului Didactic Teleorman, Romania
- P4. The Heritage Private School, Cyprus
- P5. Université Lyon 1 Claude Bernard, France
- P6. Pedagogical University of Krakow, Poland
- P7 Cyprus Mathematical Society, Cyprus
Pagină în construcție